LA NIT | RADIONIT

carta blanca a Moreno Bernardi direcció Moreno Bernardi


Previous Image
Next Image

info heading

info content

Gènere

Work-in-progress - Nova creació

Sinopsi

Durant 6 úniques funcions Moreno Bernardi ens introduirà en la ruta artística que ha anat construint al llarg dels últims anys, les dramatúrgies i les composicions escèniques que caracteritzen la seva poètica per situar a l’actor com el fonament del llenguatge teatral. Entre dansa i teatre comparteix el seu art amb col·laboracions diverses: intèrprets, músics i compositors.

En aquesta ocasió, el Teatre Akadèmia li ofereix la llibertat per a que el públic viatgi amb ell a través d'unes propostes teatrals que difereixen en quan a forma escènica i unes dramatúrgies obertes a diverses percepcions artístiques segons el format, amb un objectiu: crear la composició sonora i gestual de l'intèrpret i la dramatúrgia de l'espai escènic.

De l'acció a la veu i del so a al moviment, el director italià decideix dedicar 'la carta blanca' al projecte 'LA NIT', proposant dos peces teatrals a partir d'una mateixa sinopsi, amb formats i estils diferents.

LA NIT | la peça
Proposta escènica dirigida pel director italià en la que el text de Koltès es desdobla en dos cossos/veus, multiplicant així els punts de vista de les inquietuds del personatge. (Peça estrenada el juny del 2016 al Teatre Akadèmia)

En aquesta nit sota la pluja, la peça manifesta el llindar i l’encreuament de dos personatges xops que es persegueixen i s’abracen en un ball íntim i personal. És un quadre viu, físic i sonor, real, on els sentits del públic decideixen allò que veuen, allò que s’emporten, allò que volen escoltar d’aquests homes que els parlen sobre les dificultats d’encaixar en un món controlat pel poder i atrapats en la seva ombra que els fa sentir estrangers i solitaris.

RADIONIT | les veus de LA NIT – composició per a 2 veus en tres moviments –Seguint les línies de ‘radiohamlet’ i ‘L’altra voce’, RADIONIT és la composició vocal que el director ha escrit per a les veus de Gefaell i Menéndez durant l’evolució del projecte LA NIT, ara, en format concert amb la seva direcció a escena. En la recerca del so de les paraules, component entre timbres i ritme, entre espais i altures, el text es proposa com un teatre destinat a ser escoltat en la seva essència més acústica, una versió unplugged en la que l’imaginari de l’espectador/auditori està encara més obert i el seu fenomen sonor del teatre es percep a través de la musicalitat extrema de l’intèrpret.

Repartiment:
Guillem Gefaell
David Menéndez

Fitxa artística

Autor: Moreno Ensemble Project (a partir del text ‘La noche antes de los bosques’ de Bernard Marie Koltès)
Direcció/Dramatúrgia: Moreno Bernardi
Disseny d’il·luminació: Pol Queralt
Disseny de vestuari: Via Brera ‘culture’
Fotografia: Laura Tamayo
Producció: Moreno Ensemble Project
Residència: El surtidor (2014-15) Convent Sant Agustí (2015-16) Atelier Teatre Akadèmia
Equip Teatre Akadèmia
Direcció artística: Mercè Managuerra
Cap de producció: Meri Notario
Cap de comunicació: Míriam Font
Gestió de públics: Rubén Salinas
Cap de sala: Enrique Vallejo
Cap tècnic: Pol Queralt
Tècnic: Lluís Serra
Responsable Festival Mikro: Cristina Giordana

Dates i horari

De l’11 al 16 de juliol de 2017

11/7 a les 20.30 h: LA NIT

12/7 a les 20.30 h: RADIONIT
*Col·loqui Post-Funció

13/7 a les 20.30 h: LA NIT
*Col·loqui Post-Funció

14/7 a les 20.30 h: LA NIT

15/7 a les 20.30 h: RADIONIT

16/7 a les 18 h 
MARATÓ: LA NIT + RADIONIT 

ABONAMENT:
Vàlid per a 2 entrades.
Bescanviables per a 1 localitat per a cada espectacle (LA NIT | RADIONIT). No inclou LA MARATÓ 16/7
Compra aquí

MasterClass gratuïta* amb Moreno Bernardi
*Accés lliure (com a participant o públic) amb la compra de l’abonament o entrada per a la marató. Més informació a info@teatreakademia.cat (Imprescindible confirmar assistència). Places limitades.

Tarifes

16€ (+ despeses de gestió)

Marató 2 espectacles (LA NIT, RADIONIT): 20€ (+ despeses de gestió)

Fes clic aquí per veure el
tràiler de l’espectacle!

Vols saber què ha dit
el públic i la crítica de
LA NIT?

Fes clic aquí


Compartir